11 sztár Hollywoodból – ők ezért vegánok!

Ezek a hírességek nem divatdiétát követnek, hanem szívvel-lélekkel elkötelezett állatjogi aktivisták.

Miley Cyrus

 

A popsztár egy tévéshowban beszélt arról, hogyan vált vegánná, miután elveszítette a kis gömbhalat, akit barátjaként szeretett. Rájött, hogy a rendkívül intelligens hal semmiben nem különbözik a többi állattól, akiket sokan megesznek.

 

Moby

 

A zeneszerző és énekes már 30 éve vegán, és az állatok egyenlő bánásmódjáért küzd. Folyamatosan támogatja a Mercy for Animals állatvédő szervezetet, és ezért kitüntetést is kapott 2014-ben.

 

Tony Kanal

 

A No Doubt zenekar basszusgitárosa kiáll annak a kampánynak a törekvései mellett, mely meg akarja szüntetni a  nagyüzemi állattartás borzalmait. Nem tűrik, hogy látszatintézkedésekkel megtévesszék a fogyasztókat.

 

Alicia Silverstone

 

A népszerű színésznő vegán blogot vezet, és már egy vegán szakácskönyvet is írt! Amikor éppen nem a munkába veti bele magát, akkor az ötéves eleven kisfia után rohangál. Hogy bírja a tempót a 39 éves anyuka? Természetesen a növényi étrend erejével!

 

Emily Deschanel

 

A Dr. Csont című közismert sorozat főhősének alakítója, Emily több, mint 20 éve vegán, és 2012-ben ő is elnyerte a Mercy for Animals állatvédő szervezet díját.

 

Mya

 

A jamaicai-olasz származású énekes és színésznő a 2016-os állatvédő gálán nyíltan és lelkesen beszélt arról, hogy szívügye az állatok védelme, és a növényi étrend előnyeit is hangoztatta.

 

Joaquin Phoenix

 

A mozifilmekből és tévésorozatokból is ismert színész szenvedélyesen harcol az állatok jogaiért. Részt vett a titkos, leleplező akciókban, melyek a haszonállatokat ért kegyetlenségeket fedik fel. Az Erőszakmentes Élet című magazinban is nyilatkozott elveiről.

 

Kat Von D

 

A tetoválóművész és tévésztár a szórakoztatóipar mellett egészen más iparág hátterét is ismeri. Ez nem más, mint az állattenyésztés. Elkötelezett vegánként ő nyújthatta át a tavalyi állatvédő gálán a díjat Kevin Lahey-nek a vegán aktivista mozgalomban nyújtott tevékenységéért.

 

Daisy Fuentes

 

A televíziós műsorvezető és modell az Erőszakmentes Élet magazin korábbi számában őszintén beszélt az olvasóknak arról, miért fontos számára a vegánság. Ahol csak tud, hangot ad nézeteinek – nem volt ez másképp az állatvédő gálán sem, ahol a programok konferálását vállalta.

 

Erykah Badu

 

A díjnyertes énekesnő és szövegíró több, mint húsz éve vegán. Így fogalmazta meg érzéseit: „A vegán étel a lélek tápláléka, a lehető legtermészetesebb formában”.

 

Jessica Chastain

 

Az akciófilmekből híres színésznő bombaalakját 39 évesen is őrzi, amit a növényi étrend erejének köszönhet. Egy interjúban így nyilatkozott: „A világon senkit sem akarok kihasználni. Ez számomra azt jelenti, hogy megpróbálok olyan életet élni, hogy ne járuljak hozzá a világban zajló kegyetlenségekhez. Amíg ennek a bolygónak vagyok lakója, azt szeretném, ha mindenki akivel csak találkozom megértené, milyen hálás vagyok azért, amiért ők is itt lehetnek!”

 

Ezek a sztárok azáltal, hogy vegánok lettek, az állatokat, a bolygót és saját egészségüket is óvják. Csatlakozz te is hozzájuk, válaszd az erőszakmentes életet!

Fordította: Galgóczi Dóra
Eredeti angol nyelvű cikk