13 inspiráló idézet hírességektől, amiből kiderült, miért fontos a vegánság

Ezek az elkötelezett állatbarát sztárok a vegánságra nem csupán diétaként, hanem életmódként tekintenek.

1. Joaquin Phoenix

„Egy ember semmivel sem lesz kevesebb attól, hogy kedves az állatokkal.”

2. Alicia Silverstone

„Szerintem a világ legjobb döntése az, ha vegánná válsz.”

3. Ellen Page

„Miért csinálunk viccet a vegánokból, amikor az állatipar a természeti erőforrásokra és az élőlényekre pusztán árucikkekként tekint, amiket a haszon érdekében ki lehet használni?”

4. Moby

„Hogyha nem akarod, hogy megverjenek, bebörtönözzenek, megcsonkítsanak, megkínozzanak vagy megöljenek, akkor az ilyesfajta bánásmódot nem kellene megbocsátanod, függetlenül attól, hogy az érintett ember vagy sem.”

5. Tony Kanal

„Világéletemben szerettem az állatokat. Egy ponton elkezdtem felismerni a kapcsolatot aközött, ami a tányéromon van és ami ezekkel az állatokkal történik, hogy oda kerüljenek. Ahogy felismertem az összefüggéseket, nem volt más opció számomra.”

6. Natalie Portman

„Mindenkinek meg kell találnia, hogy mi jó neki. Ez minden ember esetében mást jelent. Számomra az étkezés egy olyan eszköz, amivel napi háromszor azt hirdethetem, amiben hiszek. Pontosan ez az, amiért minden vallásnak megvannak a saját étkezési szabályai. Egy nap háromszor figyelmeztetem magam, hogy értékelem az életet, és nem szeretnék fájdalmat okozni vagy bárkit megölni. Ezért étkezem így.”

7. Miley Cyrus

„A vegánságom úgy kezdődött, hogy volt otthon egy halam, aki nagyon intelligens volt. Tudta, hogy ki vagyok és izgatott lett, amikor hazaértem. Egy nap a barátaimmal elmentünk egy sushi étterembe, ahol gömbhalat szolgáltak fel. Én pedig az azon gondolkodtam: egy itt a tányéron egy intelligens állat.”

8. Jessica Chastain

„Ritkán beszélek róla, de vegán vagyok. Nem szeretnék hozzájárulni egyetlen állat megkínzásához sem. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy olyan életet próbálok élni, amivel nem járulok hozzá a világban zajló kegyetlenséghez. Amíg itt vagyok a Földön, azt szeretném, hogy mindenki, akivel találkozom, tudja, hogy hálás vagyok a létezéséért.”

9. Jenna Dewan

„Pontosan emlékszem a napra, amikor édesanyám csirkefalatokat készített, én pedig azt gondoltam: Várjunk csak, ez valaha élt? Voltak szülei? Nem eszem ilyet többé.”

10. James Cromwell

„Azért vagyok állatjogi aktivista, mert hiszem, hogy ha továbbra is így bánunk más fajokkal, tönkre fogjuk tenni a bolygónkat.”

11. Liam Hemsworth

„Ahogy egyre több információt gyűjtöttem arról, hogyan bánunk az állatokkal, nem voltam képes húst enni többé. Minél inkább képbe kerültem, annál nehezebb volt megtenni.”

12. Morrissey

„Senki nem lehet annyira éhes, hogy a jóllakottság érdekében valaki más életére törjön – végül is embereket sem ölünk meg, miért ölünk meg állatokat? Mindkettő tudattal rendelkező élőlény, akinek a célja a túlélés. Csakis szokásokról és lustaságról van szó, semmi másról.”

13. Emily Deschanel

„Az emberek nem gondolnak arra, hogy azok az állatok, akiket vacsorának nevezünk, ugyanúgy személyiséggel rendelkeznek, mint a kutyáink vagy a macskáink.”

 

Csatlakozz az állat-kegyetlenség ellenes mozgalomhoz a hús, tej és tojás elhagyásával. További információ a ChooseVeg.com-on.

Fordította: Papik Dorka

forrás itt