Alicia Silverstone szerint teljesen magától értetődő, hogy a kisfia is vegán étrenden él

Mióta 21 éves korában felhagyott a húsevéssel, Alicia Silverstone fontos szószólója a vegán életmódnak – és 6 éves kisfiát, Bear Blu-t is így neveli.
A 40 éves sztár elmagyarázza, miért viszonyul ilyen szenvedéllyel ehhez az életmódhoz. „Mindig is érdekelt az igazság az élet minden területén.” – mondja, ahogy zöldségburgert és kelsalátát esznek. „Így, hogy tudom az igazságot, felháborítónak tartom, honnan származik az ételünk. Ha egyszer meglátod, többé már nincs visszaút.”
Ráadásul szerinte az ételiparban dolgozók szándékosan félrevezetik az embereket, hogy azok megvásárolják a termékeiket.
„Folyamatosan hazugságokat hallasz, hogy olyan döntéseket hozz, amelyek szembemennek a természeteddel.” – mondja.
Silverstone szerint nem nehéz vegán ételekkel etetnie kisfiát, pillanatok alatt olyan fogásokat összedob, mint a taco vagy a serpenyőben sült ételek. „Ezeket mind el tudom készíteni a hűtő tartalmából. Mindig van valamilyen babfélénk, és mindig van teljes kiőrlésű gabonánk. A legcsodálatosabb dolog ebben az, hogy egészségmániás lettem, mert annyira jól érzem magam, annyira máshogy!” – teszi hozzá. „Az, hogy tehetek valamit, ami egyszerre jó a Földnek, jó az állatoknak, és jó mindenkinek, annyira egyértelművé teszi a dolgot.”
Bár voltak, akik kritizálták a gyermekek vegán étrenddel etetését, Silverstone rendíthetetlenül kiállt családja életmódja mellett. „Bear imádja az ételeket, amiket adok neki” – mondta a PEOPLE-nek 2014-ben. „Nem szenved hiányt semmiben. Számára a gyümölcs olyan, mint a cukorka.”
Eltökéltsége ellenére, Silverstone egyértelműen kijelentette, hogy nem erőlteti senkire az evési szokásait. „Egyáltalán nem ítélek el semmit, amit mások csinálnak. Csak szeretnék segíteni, információt nyújtani, abban az esetben, ha érdekel ez a kis titok, amit találtam… Ha nem, akkor szeretet és béke.”

Fordította: Dudás Gabriella

Eredeti cikk itt.