Az év férfi ultrafutója – 2021

A Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottsága 2021-ben nyújtott sportteljesítménye alapján Beda Szabolcsot jutalmazta a 2021-es év férfi ultrafutója /aszfalt/ díjjal.

Szabi immár tíz éve elkötelezett a vegán életmód mellett etikai, egészségügyi és környezetvédelmi okokból egyaránt.

A Vegán Állatvédelem Egyesület önkénteseként évek óta aktívan részt vesz a magyarországi vegán mozgalomban, vegán események szervezésében és lebonyolításában, rengeteget segítve ezzel a kezdő vegánoknak.
(A fotó a Visszhang Expon készült.)

A tavalyi évben három egyéni országos bajnoki győzelem (12, 24 és 48 órás versenyen), egy egyéni OB ezüst-, és egy csapat OB aranyérem (50 mérföld) fűződik a nevéhez.

Emellett több további hosszú- és ultratávú versenyen végzett az élen, 22 km-es terepversenytől 42 km-es hegyi maratonon át, 80 km-es – Balaton-felvidéken rendezett – aszfaltos ultrafutó versenyig.
(Ultrappolca 2022 – Fotó: VK)

Miután 2021 tavaszán 242 km-es teljesítményével a 24 órás ultrafutás magyarországi bajnokává vált – ahogy erről annak idején mi is beszámoltunk –, a nyári ezdőversenyeket követően ősszel 12, majd 48 órán is első helyezést ért el az OB mezőnyben, 154, illetve 357 km megtételével.

Veszprémben, úton a 12 órás országos bajnoki cím felé – Fotó: VK

Kiváló futónk főállású munka – és többféle önkéntes vállalás – mellett készül a megmérettetésekre. A futás szeretete, az állatok iránti együttérzése, a környezetünk és az élővilág megóvásának vágya, valamint elképesztő kitartása méltán teszi őt példaképpé vegán és nem vegán sportolók számára egyaránt.
(A díjátadó ünnepségen – Fotó: VK)

Szívből gratulálunk Szabi, hihetetlenül büszkék vagyunk rád!

A Vegán Állatvédelem csapata