Vegye észre az egészségügy az „állatipar” veszélyeit!

(Fotó: Vágóhíd Franciaországban. A növekvő húsfogyasztás az egész világon súlyos éghajlati és egészségügyi következményekkel jár. Forrás: Xavier Leoty/AFP – Getty Images)

Az Egészségügyi Világszervezetnek a nagyüzemi állattenyésztést globális egészségi és környezeti kihívásként kell kezelnie egy több mint 200 tudós aláírásával megjelent nyílt levél szerint. Tovább…

A növényi alapú táplálkozás egészségi, környezeti és gazdasági hatásainak modellezése

Számos elemzés mutat rá a növényi alapú étrendek egészségi és környezeti előnyeire. Az USA Tudományos Akadémiájának folyóiratában 2016-ban publikált közlemény régióspecifikus globális modellben számszerűsíti néhány hipotetikus étrendi változás táplálkozási kockázati tényezőkre gyakorolt és karbonemissziós hatásait. Az elmozdulás a növényi étrend felé a halálozásban 6–10%-os, a mezőgazdasági üvegházgáz-kibocsátásban 29–70%-os csökkenést hozhatna a referencia-forgatókönyvhöz képest 2050-ig. Tovább…

Jane Goodall szerint, egyéni döntések sorozata kell, és az ezeket támogató hatalmi lépések!

Charles Ferguson filmrendező dokumentumfilmet forgatott az emberiséget, de az egész Földünket érintő legnagyobb környezeti kihívásról – a klímaváltozásról, és annak okairól, külön kiemelve annak fontosságát, hogy ne egy elvont fogalomként, megfoghatatlan, és általunk befolyásolhatatlan jelenségről beszéljünk akkor, amikor ezzel kapcsolatban véleményt alkotunk vagy gondolkodunk, hanem mindenki számára egyéni cselekvési modelleket is jelentő feladatról essék szó.

Tovább…

Alicia Silverstone szerint teljesen magától értetődő, hogy a kisfia is vegán étrenden él

Mióta 21 éves korában felhagyott a húsevéssel, Alicia Silverstone fontos szószólója a vegán életmódnak – és 6 éves kisfiát, Bear Blu-t is így neveli.
A 40 éves sztár elmagyarázza, miért viszonyul ilyen szenvedéllyel ehhez az életmódhoz. Tovább…