Élni és élni hagyni

Azért szeretem ezt a filmet, mert intelligensen érvel és a megértésre, az információra építve gondolkodtat el. Nem tudok olyat mondani, ami szerintem fontos és nincs benne. 

  A témát minden oldalról körüljáró riportokból álló film félig németül, félig angolul van. Magam írtam hozzá 2014-ben a magyar feliratokat, ezért kaptunk Marktól egy dvd-t, amivel nyilvános vetítéseket tudunk szervezni. Az az egy mondat, amiért annak idején beleszerettem a filmbe, így hangzott: „Ha én, aki naponta öltem és főztem állatokat, ha én vegánná tudtam válni, akkor bárki tud„.
   A filmben megszólalnak a vegán mozgalom legnagyobb koponyái, mint például Gary L. Francione, Peter Singer, dr Colin Campell (Kína tanulmány), Melanie Joy pszichológus, továbbá vegán élsportolók, állatmentő aktivisták, állatmenhely vezetők, a fentebb már idézett azóta vegán chef és étteremvezető és még sokan mások. Egy fiatal lány meséli el a történetet, így egy teljesen hétköznapi vegán szemein keresztül nézünk körbe a vegán mozgalomban. Valóban olyan, mint egy körkép. Tapasztalt vegánoknak is izgalmas, érdeklődők számára pedig egyenesen lehengerlő!
Ez volt az a film, aminek a Toldi mozis premierjéről apukám azzal jött ki, hogy hallod, ezt a Kína tanulmányt el akarom olvasni!