James Cameron megnyitotta az első vegán iskolát!

Ki ne ismerné James Cameront, a Titanik, a Terminátor, az Avatar  rendezőjét? Nos, ez az okos középkorú úriember feleségével, Amissel együtt 2012-ben megnézte a Forks Over Knives című dokumentumfilmet, amit mi is műsorra tűztünk a márciusi vegán filmklubbon, s ennek hatására tért át a növényi étrendre. Ez a doku a vegán életmód mellett szóló egészségügyi érveket boncolgatja csupán, de azokat nagyon hitelesen.

„A valódi változást azonban – meséli Amis Cameron – az hozta meg, amikor megértettük a kapcsolatot az étkezés és a környezet sorsa között. A vegán étrend nagyon jót tett az egészségünknek és a gyerekeink egészségének, de mindezekkel együtt számunkra most már a környezetvédelem van a fókuszban.”
„Nem nevezheted magad környezetvédőnek,
ha még mindig állatokat fogyasztasz”
A. Cameron

A klímakutatók és az ENSZ is egyetért vele ebben, s a megoldást a vegán étrend globális elterjedésében látják, mivel az állattartás már közismerten az üvegházhatású gázok túlsúlyának és egyéb hatalmas környezeti terheknek egyik legfőbb okozója.

Mindezek miatt a most megnyíló környezettudatos szellemiségű magániskolában, Californiában, kizárólag vegán ételeket kapnak majd a gyerekek.