Megjelent a Vegán Újság!

Januárban megálmodtuk és íme, már itt van a két kezünkben: az első nyomtatásban is megjelenő ingyenes vegán újság magyar nyelven. Ahogy magunk között hívjuk a „vegán Metro újság”. A címe, ahogy fb követőink megszavazták, Vegán Világ lett.

A cikkíróink, a grafikusunk, a szerkesztőnk mind önkéntesen adta bele idejét, energiáját, szaktudását. Elmondhatjuk, hogy 100%-ban vegánok készítették. Emberek, akik hisznek benne, hogy a világon lehet változtatni, ha dolgozunk érte. A nyomdai kivitelezés viszont sosem olcsó mulatság, ezért hálásan köszönjük mindenkinek, aki fennállásunk eddigi 2 évében támogatott minket anyagilag, mert nekik köszönhető, hogy ezt a nagy lépést megtehettük. Nincs szponzorunk, kizárólag lelkes vegán emberek kisebb összegű adományaiból tevődik össze a hátterünk, így igazából minden, amit csinálunk, közösségi finanszírozású projekt.

Pozitív, könnyen emészthető és informatív cikkekkel töltöttük meg az újságot. A nyitóoldalon a növényi étrend egészséges mivoltáról nyilatkozik egy német orvos és egy dietetikus. Bár számunkra nyilván nem az egészséges életmód a hajtóerő, de mégis fontos azzal kezdeni egy újonc számára, hogy kijelentjük és alátámasztjuk, hogy igenis, lehet élni állatok elfogyasztása nélkül. Ezután folytatódik az újság két mentett állatka személyes hangvételű történetével, majd egy vegán futóbajnok bemutatásával, egy cikkel a vegán szemléletű gyermeknevelésről, majd a környezetvédelmi érvekről. Az újságban egyszerű vegán receptet is találhattok, valamint idézeteket hírességektől, programajánlót, főző tanfolyamot, apróbb hirdetéseket. Terveink szerint 3 havonta állunk elő új számmal.

A célunk ezzel is, mint minden más megmozdulásunkkal: elérni a még nem vegánokat. Mi sem születtünk vegánnak, és kellett egy-két lökés, információ, segítség, hogy átálljunk erre az életmódra. Még nem tartunk ott, hogy a csapból is a vegánság folyik, de már egyre többet foglalkozik vele a mainstream média is. Innen is, onnan is jönnek az infók, egy kis ihletés, egy kis lökés mindenkinek, míg végül eljut arra a pontra, hogy váltson. Ez az újság is csupán ezen kis lökések egyike kíván lenni.
 

Hol találod meg? Bár ki fogjuk helyezni minden olyan vegán étterembe is, ahol a vezetőség ezt engedélyezi, mégis abban bízunk, hogy nem vegán helyekre is sikerül eljuttatni. Mint például kávézók, könyvtárak, jógastúdiók, artmozik, egyetemek. Várunk önkéntes segítőket a terjesztéshez is!

A PDF formát itt le tudjátok tölteni és terjeszteni digitális formában: vegan_ujsag_1szam_final_small
Vegán Világ második száma: vegan_ujsag_2017_2szam_final_hight