Moby bebizonyítja, hogy a vegán étkezés olcsó

A luxus – és gyakran drága – növényi alapú ételek megjelenésével párhuzamosan sok, veganizmusra nyitott embert tart vissza az a félelem, hogy a növényi alapú étkezés túl drága. Hogy megcáfolja ezt a tévedést, a vegán híresség Moby megmutatta, hogy milyen olcsó is lehet a növényi alapú táplálkozás.

A zenész és étterem-tulajdonos Instagramon osztotta meg örök kedvenc vegán ételét – amiből egy adag mindössze 75 centbe, azaz körülbelül 280 forintba kerül.

(Instagram poszt: https://www.instagram.com/p/BnUAI4wB9IU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control)

„Amikor 1987-ben vegán lettem, évi 2000 dollárt kerestem és egy elhagyott gyárban éltem. Így meg kellett tanulnom hogyan étkezzek nagyon-nagyon olcsón” – írja a ma már jómódú sztár.

A kiposztolt levesfotó mellett így folytatja: „Az egyik régi és mostani kedvencem: saját készítésű leves fokhagymával, gyömbérrel, hagymával, káposztával, spenóttal és misoval. Udon tészta és tofu sonkahagymával (őszintén szólva a tofu igazi különlegesség volt 1987-ben.) Jól elkészítve igazán finom és körülbelül 75 centbe kerül egy adag.”

Annak a mítosznak az eloszlatása, miszerint a veganizmus egy drága, sőt elit életmód lenne, csak a legújabb Moby növényi alapú életmódot népszerűsítő akciói közül.

Nemrég eladta New York-i, század közepi modern otthonát és a bevétel egy részét állatjogi alapítványának ajándékozta. Korábban néhány hangszerét és saját lemezgyűjteményét árusította ki, a bevételt pedig egy növényi alapú étkezést támogató orvosi egyesületnek, a Physicians Committee for Responsible Medicine-nek adományozta. Februárban bejelentette, hogy legújabb albumának és élő fellépéseinek összes profitját állatjogi egyesületeknek adományozza. Instagramon azt írta, hogy „az állatjogok sokkal fontosabbak számomra, mint bármilyen kis, önző cél, ami csak foglalkoztathat.”

Júniusban Moby, aki nemrég azt írta, hogy a vegán primatológus, Jane Goodall „a legtökéletesebb nő a bolygón”, megtartotta első TEDx beszédét, „Miért vagyok vegán” címmel. A beszédben azt mondta „minden állat, mindegy milyen nagy vagy milyen kicsi, vad vagy háziasított, élni akar, és egyszerűen boldog szeretne lenni.”

eredeti cikk: https://www.livekindly.co/moby-eats-vegan-for-only-75-cents/

fordította: Jákli Eszter