Óriási vegán fesztivál Los Angeles városnegyedében!

A sok vegán fesztivál közt a legújabb a Vegán Játszótér nevet viseli. Los Angelesben tartják, és a szervezők szerint egy igazi kültéri oázisnak fogható fel. Közel tízezer négyzetméteren, egy teljes városrészt felölelve terül el, körülvéve a városhatárral.

A fesztivál egyesíti a gasztronómiát, zenét, művészeteket, új ötleteket és főként, a pozitív rezgéseket. A résztvevők átélhetik az összetartozás varázsát, miközben az életet ünneplik és mindazt, ami az emberiséget jobbá teheti.

A közelgő fesztiválon mintegy 80 kiállító várja az érdeklődőket, különféle mesterségek művelőivel lehet találkozni: bor-, sör-, must kimérés, vegán ételek, ruhák, jótékonysági vásárfiák mind megtalálhatók. A látogatók előadásokat is nézhetnek, művészeti kiállításokban gyönyörködhetnek, görkorcsolyapályán száguldhatnak, és – mint a fesztivál nevében is tükröződik – játszótereken szórakozhatnak.

Napjainkban a vegánság az egyik legrohamosabban terjedő életmód, Amerikában az utóbbi három évben 600 százalékkal nőtt a követőinek száma! A növekvő érdeklődés miatt a vegán fesztiválok is egyre népszerűbbek. Nem csak a vegetáriánusok és vegánok látogatják előszeretettel, de azok is, akik valamilyen allergiával élnek együtt, vagy tudatos étkezésük miatt érdekeltek. Még a mindenevők is igen kíváncsiak erre a gazdag ízvilágra.

Egy másik, szintén közkedvelt fesztivál, a Vegandale, több mint 75.000 érdeklődőt vonz. Évente tartják, Torontóban, Chicagoban, Texasban és New Yorkban is megrendezték.

Újabb érdekesség a Fekete Vegánfeszt, melyet augusztusban New Yorkban tartanak. A nevével ellentétben egyáltalán nem szelektál a vendégek közt: bármilyen bőrszínű látogatót szeretettel várnak.

Los Angeles ad otthont a Vegán Utcai Vásárnak is, mely Észak-Hollywoodban, több mint egy mérföld (1609 méter) hosszú területen húzódott. Ez a világ legnagyobb szabadtéri vegán rendezvénye. S ez még nem minden: Los Angeles városa ad otthont a Miamival közösen szervezett „Egyél, igyál vegánként” fesztiválnak, mely egy héten keresztül tart.

A Vegán Játszótér fesztivál idén június 16-án kezdődik Los Angeles belvárosának szívében. Aki olyan szerencsés, hogy el tud jutni, online vásárolhat jegyeket.

 

Galgóczi Dóra

Eredeti cikk: https://www.livekindly.co/massive-vegan-festival-take-up-entire-los-angeles-city-block/