Rólunk

Rólunk

Hivatalosan is megalakult a Vegán Állatvédelem Egyesület, mely ezen oldal elődjéből, a Vegán Állatvédelem blogból és az azonos nevű Facebook oldalból nőtte ki magát.

Célunk

Aktívan részt venni a mozgalomban, mely a világot vegánná teszi.

Eszközünk

Az erőszakmentes szemléletformálás és segítség a vegánná válásban.

Tevékenységeink

 • Fesztiválokon való megjelenés infóasztallal, ételkóstolóval, állatbarát kvízzel, receptekkel
 • Rendszeres vegán infóasztal a fővárosban
 • Kezdő vegán klubok
 • Piknikek
 • Filmklubok
 • Ételkóstolók
 • Vegán Tavaszi Fesztivál
 • Vegán Karácsonyi Vásár
 • Vegán előadások iskolákban, rendezvényeken
 • Vegán Állatvédelem szórólap nyomtatása és kihelyezése
 • Az Állatvédők Könyvének kiadása
 • Facebook oldal szerkesztése
 • Videók készítése a saját Youtube csatornánkra
 • Cikkek írása

Támogasd a munkánkat!

A csapat

galgoczi_dora

Dóri

“Évek óta követem a vegán életmódot. Nagyon fontos számomra, hogy hozzám hasonlóan mások is felismerjék: ez az egyetlen út ami etikus, egészséges és fenntartható. Íróként, természetgyógyászként és az Egyesület önkéntes tagjaként is minél több embernek igyekszem ezt átadni. Sokminden elindíthatja a változást, nekem utolsó lépésként a macskám segített: ha neki nem ártanék semmiképp, akkor hogyan is árthatnék bármilyen Földlakónak?”

17760165_10211990888743184_1724965085141026294_n

Szabolcs

“1993 óta sportolok aktívan, 2012 óta éve vegánként, ami a teljesítményemre is jó hatással volt. De természetesen ennél sokkal fontosabb a dolog etikai és környezetvédelmi vonatkozása. Ezért is vagyok tagja az egyesületnek, hogy a különböző rendezvényeken keresztül segítsek az emberekkel megismertetni a veganizmust és lerombolni a még a fejekben élő rengeteg tévhitet, hiedelmet.”

bonifert_anna

Anna

“2011 óta vagyok vegán, civilben pszichológus, mentett kutyákkal, cicákkal, csirkékkel és nyuszikkal osztom meg az otthonomat. Azért alapítottam vegán barátaimmal együtt ezt az egyesületet, mert meggyőződésem, hogy a vegán életmód a hatékony és szelíd módja az állatok felszabadításának és nem mellékesen megoldás a világ számos nagy környezetvédelmi és egészségügyi problémájára. Szeretek önkénteskedni, mert jó látni, hogy működik.”

bittner_bettina

Betti (Zöld Ella)

“Az Egyesület is egy platform, ahol a hangja lehetek a kihasználtaknak. Emiatt vagyok tag és ezért veszek részt azokban a munkákban, ahol úgy érzem hasznosítható a tudásom.”

vera

Vera

A Sea Shepherd magyarországi képviselője vagyok, újságíró & vegán szakács önkéntesként – mind ezidáig – hét Antarktiszi bálnavédelmi misszióban vettem részt a japán bálnaorvvadász-flotta ellen! A tengeri emlősök védelmére tettem fel az életemet, melynek szignifikáns célja a delfinrabszolgatartó-iparág felszámolása. Hazai állatvédelmi tevékenységem: információ-gyűjtés, hírek fordítása, cikkek írása és iskolai előadások. Paul Watson Kapitány legénységi információja precízen fejezi ki, amiben és amiért élek: “Ha neked fontosabb a saját életed, mint a bálnáké: nem itt  van a helyed!” Meggyőződésem, hogy a vegánság és az aktív állatvédelem csak együttesen lehet igazán hatékony, ennek építéséért csatlakoztam a Vegán Állatvédelem Egyesülethez.

Váry_Kriszta_web

Kriszti

“Örömmel jelentkeztem önkéntesnek szinte rögtön azután, hogy magam is vegán lettem, és megismertem a csapat tagjait, tevékenységét. Ezzel egy számomra új területen próbálhattam ki magamat, rengeteg hasonló gondolkodású barátra leltem, és szívesen veszek részt az Egyesület által szervezett programokon, vállalok feladatokat a lehetőségeimhez, tehetségemhez mérten. Ez a vállalás elsősorban nem az egyénről szól, hanem azokról, akikért mindezt tesszük. Mégis úgy érzem, hogy ezáltal én is mindig még többet kapok: a közös alkalmak, az elért eredmények, sikerek többszörösen visszaadják a ráfordított időt és energiát, amit ‘feláldozunk’ egy igazán jó ügyért.

tibi

Tibor

“Mindig is nagyon szerettem az állatokat, a környezetet, de sosem gondoltam bele, hogy mennyit ártok nekik a fogyasztásommal, míg nem egyszer csak szembejött velem a Földlakók című film. Nagyon elgondolkodtató volt, másnap vegetáriánus is lettem. Vegaként azt hittem, hogy én aztán minden megteszek az állatokért, amíg Gary Yourofsky – A legjobb beszéd, amit valaha hallottál című előadása rá nem döbbentett arra, hogy ez nem teljesen van így. És Vegán lettem.”

anett

Anett

“Szerintetek lehetséges, hogy évek múlva vegán lesz a világ? Lehetséges, hogy az állatok lekerülnek végre az étlapról? Lehetséges, hogy nem tárgyként adják-veszik majd őket? Lehetséges, hogy többé nem használják ki azt, aki gyengébb? Lehetséges, hogy nem vágnak majd ki 35 focipályányi erdőt percenként?… Szerintem lehetséges! Én ezt a pozitív jövőképet szeretném közvetíteni. Hivatásom során is nap, mint nap így teszek. Imádom a munkám! Egy budai általános iskola alsós tanító nénije vagyok. Óriási lehetőség és felelősség van a kezemben azzal, hogy a gyerekek alakuló világlátását befolyásolhatom (persze finoman, nekik való módon – ez nagyon fontos!).
Bízom benne, hogy felnőttként majd ezek a gyerekek és kortársiak fogják megváltani (megmenteni) a világot! Végezetül pedig: ‘Ha azt hiszed, hogy túl kicsi vagy ahhoz, hogy változást érj el a világban, próbálj meg együtt aludni egy szúnyoggal!’ (XIV. Dalai Láma)”

rékaTamas

Réka

Gyerekkorom óta állatfanatikus vagyok, egyszerűen imádom őket! Ők azok akik feltöltenek energiával és boldogsággal. Mindegyikőjük egyéni személyiség, akik tele vannak érzelmekkel. Sajnos egy olyan társadalomban élünk, ahol az állatokat kihasználjuk. Ők egész életükön át szenvednek, mind ezt csak azért, hogy kielégítsük saját megszokott igényeinket. Én hiszek abban, hogy a világ szépen lassan változik és lekerülnek majd az állati termékek a boltok polcairól. Viszont ehhez a változáshoz nem elég vegánnak lenni. Ha változást szeretnénk elérni vegán aktivistának kell lenni!

juditKnodel

Judit

2012 környékén lettem vegán az Earthlings c. film hatására, amit még csak nem is láttam, csak elmesélték. Ellenzek mindenféle erőszakot (testi, lelki), így természetesen az állatok bántalmazását sem tartom megengedhetőnek. Mivel bebizonyosodott, hogy semmi szükségünk állati eredetű élelmiszerekre, teljesen felesleges mindennemű állathasználat. Szeretném megosztani ezt a felismerést minél több emberrel, és meggyőzni őket arról, hogy vegánnak lenni nem egyszerűen csak nem nehéz, de egyenesen felszabadító érzés is (főleg az állatoknak az 🙂 ), ezért próbálom támogatni az egyesület munkáját önkénteskedéssel.

cintiaKubo

Cintia

Amikor 4 éves voltam, egy tömött trolibuszon utazva hangosan sírni kezdtem. A tömeg és Anyukám nem értették mi bánt ennyire. Majd könnyeimet törölgetve rámutattam egy eltaposott molylepkére. Célom, hogy ne csak a gyermekek legyenek empatikusak az állatokkal. Ezért is lettem vegán és ezért leszek pedagógus.

balint

Bálint

“Majdnem 20 éve vegán, de ami a lényeg: születésem óta antifajista. Mert mindig zavart az igazságtalanság. Szexeljen minden kutya, ne csak az erősebb!”

agi

Ági

“Minden lény reszket az erőszak előtt. Mind fél a haláltól. Mind szereti az életet. Lásd meg önmagad másokban. Akkor kinek tudsz ártani? Milyen kárt tudsz okozni?” -Buddha-

Eszter.J

Eszter

Szeretnék egy békésebb, szelídebb és boldogabb világban élni. Hiszek abban, hogy ezért mi mindannyian, minden nap tehetünk valamit, ha egy kicsit újragondoljuk a szokásainkat, és megpróbálunk tudatosabb döntéseket hozni. Ezért vagyok vegán és ezért segítem az egyesület munkáját is, mert úgy gondolom, vegánnak lenni egy nagyon fontos – és egyáltalán nem nehéz – lépés afelé, hogy ez egyszer megvalósuljon…

Fontos adataink:

Vegán Állatvédelem Egyesület
2066 Újbarok, Fő u. 67.
Nyilvántartási számunk: TE-6771
Adószámunk: 18653153-1-07
Elnök: Váry Krisztina
Alelnök: Bittner Bettina és Knódel Judit