Rólunk

Rólunk

Hivatalosan is megalakult a Vegán Állatvédelem Egyesület, mely ezen oldal elődjéből, a Vegán Állatvédelem blogból és az azonos nevű Facebook oldalból nőtte ki magát.

Célunk

Aktívan részt venni a mozgalomban, mely a világot vegánná teszi.

Eszközünk

Az erőszakmentes szemléletformálás és segítség a vegánná válásban.

Tevékenységeink

 • Rendezvényeken, fesztiválokon való megjelenés infóasztallal, ételkóstolóval, állatbarát kvízzel, receptekkel
 • Kezdő vegán klubok
 • Piknikek
 • Filmklubok
 • Vegán Palacsinta Bajnokság megrendezése évente
 • “Vegán Világ” magazin szerkesztése és kiadása
 • Előadások iskolákban, rendezvényeken
 • Vegán Állatvédelem szórólap nyomtatása és kihelyezése
 • Az Állatvédők Könyvének kiadása
 • Közösségi médiában tartalmak közzététele és megosztása
 • Videók készítése a saját Youtube csatornánkra
 • Cikkek írása, fordítása

Támogasd a munkánkat!

A csapat

Váry_Kriszta_web

Kriszti

“Örömmel jelentkeztem önkéntesnek szinte rögtön azután, hogy magam is vegán lettem, és megismertem a csapat tagjait, tevékenységét. Ezzel egy számomra új területen próbálhattam ki magamat, rengeteg hasonló gondolkodású barátra leltem, és szívesen veszek részt az Egyesület által szervezett programokon, vállalok feladatokat a lehetőségeimhez, tehetségemhez mérten. Ez a vállalás elsősorban nem az egyénről szól, hanem azokról, akikért mindezt tesszük. Mégis úgy érzem, hogy ezáltal én is mindig még többet kapok: a közös alkalmak, az elért eredmények, sikerek többszörösen visszaadják a ráfordított időt és energiát, amit ‘feláldozunk’ egy igazán jó ügyért.

galgoczi_dora

Dóri

“Évek óta követem a vegán életmódot. Nagyon fontos számomra, hogy hozzám hasonlóan mások is felismerjék: ez az egyetlen út ami etikus, egészséges és fenntartható. Íróként, természetgyógyászként és az Egyesület önkéntes tagjaként is minél több embernek igyekszem ezt átadni. Sokminden elindíthatja a változást, nekem utolsó lépésként a macskám segített: ha neki nem ártanék semmiképp, akkor hogyan is árthatnék bármilyen Földlakónak?”

17760165_10211990888743184_1724965085141026294_n

Szabolcs

“1993 óta sportolok aktívan, 2012 óta éve vegánként, ami a teljesítményemre is jó hatással volt. De természetesen ennél sokkal fontosabb a dolog etikai és környezetvédelmi vonatkozása. Ezért is vagyok tagja az egyesületnek, hogy a különböző rendezvényeken keresztül segítsek az emberekkel megismertetni a veganizmust és lerombolni a még a fejekben élő rengeteg tévhitet, hiedelmet.”

bonifert_anna

Anna

“2011 óta vagyok vegán, civilben pszichológus, mentett kutyákkal, cicákkal, csirkékkel és nyuszikkal osztom meg az otthonomat. Azért alapítottam vegán barátaimmal együtt ezt az egyesületet, mert meggyőződésem, hogy a vegán életmód a hatékony és szelíd módja az állatok felszabadításának és nem mellékesen megoldás a világ számos nagy környezetvédelmi és egészségügyi problémájára. Szeretek önkénteskedni, mert jó látni, hogy működik.”

bittner_bettina

Betti (Zöld Ella)

“Az Egyesület is egy platform, ahol a hangja lehetek a kihasználtaknak. Emiatt vagyok tag és ezért veszek részt azokban a munkákban, ahol úgy érzem hasznosítható a tudásom.”

vera

Vera

A Sea Shepherd magyarországi képviselője vagyok, újságíró & vegán szakács önkéntesként – mind ezidáig – hét Antarktiszi bálnavédelmi misszióban vettem részt a japán bálnaorvvadász-flotta ellen! A tengeri emlősök védelmére tettem fel az életemet, melynek szignifikáns célja a delfinrabszolgatartó-iparág felszámolása. Hazai állatvédelmi tevékenységem: információ-gyűjtés, hírek fordítása, cikkek írása és iskolai előadások. Paul Watson Kapitány legénységi információja precízen fejezi ki, amiben és amiért élek: “Ha neked fontosabb a saját életed, mint a bálnáké: nem itt  van a helyed!” Meggyőződésem, hogy a vegánság és az aktív állatvédelem csak együttesen lehet igazán hatékony, ennek építéséért csatlakoztam a Vegán Állatvédelem Egyesülethez.

tibi

Tibor

“Mindig is nagyon szerettem az állatokat, a környezetet, de sosem gondoltam bele, hogy mennyit ártok nekik a fogyasztásommal, míg nem egyszer csak szembejött velem a Földlakók című film. Nagyon elgondolkodtató volt, másnap vegetáriánus is lettem. Vegaként azt hittem, hogy én aztán minden megteszek az állatokért, amíg Gary Yourofsky – A legjobb beszéd, amit valaha hallottál című előadása rá nem döbbentett arra, hogy ez nem teljesen van így. És Vegán lettem.”

juditKnodel

Judit

2012 környékén lettem vegán az Earthlings c. film hatására, amit még csak nem is láttam, csak elmesélték. Ellenzek mindenféle erőszakot (testi, lelki), így természetesen az állatok bántalmazását sem tartom megengedhetőnek. Mivel bebizonyosodott, hogy semmi szükségünk állati eredetű élelmiszerekre, teljesen felesleges mindennemű állathasználat. Szeretném megosztani ezt a felismerést minél több emberrel, és meggyőzni őket arról, hogy vegánnak lenni nem egyszerűen csak nem nehéz, de egyenesen felszabadító érzés is (főleg az állatoknak az 🙂 ), ezért próbálom támogatni az egyesület munkáját önkénteskedéssel.

balint

Bálint

“Majdnem 20 éve vegán, de ami a lényeg: születésem óta antifajista. Mert mindig zavart az igazságtalanság. Szexeljen minden kutya, ne csak az erősebb!”

Heni

Heni

2016 óta vagyok vegán; etikai, egészségügyi, és környezetvédelmi okokból. Gyerekkorom óta imádom az állatokat; szeretném az életemet erőszak nélkül élni, és gyermekeimet is ebben a szemléletben felnevelni. Hiszek abban, hogy a fenntarthatósághoz változtatásokra van szükségünk. Anyaként az egyik legfőbb vágyam, hogy a gyermekeinknek is jusson élet ezen a csodálatos bolygón.”

Fontos adataink:

Vegán Állatvédelem Egyesület
2066 Újbarok, Fő u. 67.
Nyilvántartási számunk: TE-6771
Adószámunk: 18653153-1-07
Elnök: Váry Krisztina
Alelnök: Bittner Bettina és Knódel Judit