Szállj szembe Trump elnökkel!

Ruby Rose tévésztár erőszakmentes harcra buzdítja rajongóit a klímaváltozás megállításáért.

Március 28-án az amerikai elnök, Donald Trump arra utasította a Környezetvédelmi Hivatalt, hogy vizsgálja felül az előző elnök, Barack Obama környezetbiztonsági tervét. Ez azt a megegyezést tartalmazta, hogy az államok 2030-ra képesek lesznek 32 százalékkal mérsékelni a káros gázkibocsátást.
Amennyiben Trump rendelkezése miatt az eredeti megállapodásban szereplő korlátozásokat enyhítenék, az üvegházhatás tovább növekedne. Trump rendelkezésének következtében a nemzetközi klímavédelmi és energiagazdálkodási intézet tagjai már óvakodnak a klímaváltozás, a károsanyag-kibocsátás és a párizsi egyezmény kifejezésektől. Míg sokan úgy látják, USA kétségbeejtően hátat fordított a klímaváltozás megállításáért folytatott törekvéseknek, a népszerű tévésorozat sztárja, Ruby Rose a Twitteren 1,3 millió rajongóját arra biztatja, vegyék végre észre az összefüggést az állattenyésztés és annak környezetet romboló hatásai közt.
„Trump a mai nappal megváltoztatja a klímaváltozást! Hát nem beteges ötlet?” – kérdezte a színésznő. „Arra kérlek benneteket, legyetek vegánok! Mi lehetünk a változás kulcsa!”
Az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Hivatala 2009-ben közzétett egy jelentést, mely szerint a haszonállatként tenyésztett szarvasmarhák 18 százalékkal több, üvegházhatást növelő gázzal terhelik a környezetet, mint az egész közlekedési szektor együttvéve.
(Galgóczi Dóra fordítása)
eredeti cikk itt