Vegán Húsvét 2021

Csapatunk tagjai évről évre fantasztikus vegán fogásokat sorakoztatnak fel ünnepekkor. Van, aki már bevált családi recepteket készít el növényi alapanyagokból, van, aki teljesen új és egyedi különlegességeket álmodik és valósít meg, és van, aki a bejáratott helyekről vásárolja vagy rendeli kedvenc ünnepi ételeit. Az sem kizárt, hogy nem bonyolítjuk túl a dolgokat, de egy biztos: idén sem maradtunk éhesek. 🙂 Sőt, időről időre meg kell állapítanunk, hogy a lehetőségek kifogyhatatlanok, a növényi alternatívák és kombinációk igazából végtelenek.

Lássuk hát képekben, mi mindennel kényeztettük idén a hasunkat és a szemünket… 🙂

A bejegyzés borítóképét Bittner Betti készítette.

827Kitchen szójasonka bőséges friss zöldséggel és tormával
Zserbó – Dóri a hagyományos családi receptben cserélt ki egy-két összetevőt növényire… és kész! 🙂
Gazdag zöldségleves (zöldborsó, csicseriborsó, répa, gomba, hagyma) agar-agar és egy kenyérforma segítségével szeletelhető “aszpikos” szendvics-feltétté változtatva
Lilakáposzta és növényi fasírt, grillezett répa és burgonyapüré
Gluténmentes kakaós kalács áfonyalekvárral
Pal(m)acsinta 😀 (Pálma nevű önkéntesünk sütötte 😉 )
Kukorica-spagetti gombás-hummuszos szósszal
Rakott krumpli újragondolva
Mákos (rizs)tészta áfonyalekvárral
Töltött házi energia-tallérok (alap: zabpehely, magvak és datolya; töltelék: mogyorókrém, datolyapaszta)
Egytálétel vegán franciasalátával és falafellel
Gesztenyecsók étcsokival
Vegán kalács
Házi bonbon és formabontó gesztenyés ishler

Reméljük, tetszettek a képriportunkhoz kiválogatott fotókon szereplő vegán ételek. 🙂

A VÁE csapata