A tejüzemi gazdálkodó szerint napokig sírnak a tehén-mamák!

A farmer szinte összeomlott az állatok lelki szenvedésének láttán

Egy tejüzemi farmer könnyekben tört ki a BBC show élő adásában, amikor beismerte, hogy néhány tehén napokig siratja a borját, akit elvettek tőle.

David Finlay, a skóciai Gallowayból, nyilatkozatot tett Samantha Poling újságírónak „A tejtermékek árnyoldala” című tévéműsorban.

Az adás Finlay napjait követi nyomon. A borjaiktól elszakított tehenek traumáját látván a farmer most már együtt hagyja az anyjukkal a bocikat – egészen addig, míg 18 hónapos korukban végül vágóhídra küldi őket. Ezzel azt akarja sugallni, hogy a műsor akár jótékony célú is lehetne.

Ezzel együtt kell élni

Finlay így gondolja: „Farmerként nincs mit tenni, ezekkel a dolgokkal együtt kell élni. Ez a munkám része és a borjakat muszáj elválasztani az anyjuktól, hogy az emberek tejhez jussanak. Ekkor a boci ösztöne megsúgja, hogy itt valami nagyon furcsa és természetellenes dolog történik. Az anyák viselkedése változó. Olykor csak elsétálnak a silótároló felé és eszegetnek, ekkor azt gondolhatod, hogy észre sem vették a történteket. Aztán történik valami, ami napokig ott üvölt benned. És ez a dolog az egészben a legrémesebb.”

Az újságíró rákérdez: „Ez önt is megérintette, beszéljen róla!”

Néhány másodperc szünet után a farmer megpróbál megszólalni, de teljesen elérzékenyül. Végül felmutatja a karját és így kiált: „Vágjátok le!”

A tejipar sötét oldala

A megrázó élő közvetítés után a BBC így nyilatkozott: „Értesüléseink szerint az újságíró, Samantha Polling alapos kutatást tesz az állat-export ellentmondásos világában. Feltárja a sokkoló tényeket arról, mi történik valójában a fiúbocikkal a skóciai üzemben. Majd nyomon követ egy élőállat-szállítmányt Európába, hogy megbizonyosodjon róla, milyen megpróbáltatásokon mennek keresztül az állatok.”

Forrás: https://www.plantbasednews.org/post/dairy-farmer-admits-some-mother-cows-cry-days

Fordította: Galgóczi Dóra