XXI. Vegetáriánus Fesztiválon: Vegán Állatvédelem workshop terem (42-es szoba)

Mikor:
2017-08-26 @ 10:00 – 2017-08-27 @ 19:00
2017-08-26T10:00:00+02:00
2017-08-27T19:00:00+02:00
Hol:
Kőrösi Kulturális Nonprofit Kft.
Budapest
Szent László tér 7
1105 Magyarország
Kontakt személy:
Vegetáriánus Fesztivál

Idén először saját szobát kaptunk a szokásos nyár végi vegetáriánus fesztiválon.
Vegán Állatvédelem workshop terem (42-es szoba)
A képeken a workshopok vezetőit láthatjátok.
Megtöltöttük olyan beszélgetésekkel, amik a vegánokat és leendő vegánokat érdekelhetik! Minden beszélgetés célja, hogy segítsünk megvalósítani mindenkinek a saját céljait, legyen az akár sport, akár veganizálódás, állatmentés, gyermeknevelés, békés kommunikáció, nyers étkezés stb stb stb.

Aggódsz, hogy nem lesz energiád sportolni, ha vegánra váltasz? Talán egy világszinten is elismert maratonfutó el tudja oszlatni az aggodalmaidat. Gyere el és tegyél fel bátran kérdéseket! Szabi sok éve aktivistánk és rengeteg kezdő vegánnak segített már.

Galgóczi Dóra, író-újságíró-természetgyógyász, lelkes vegán aktivista. Tanácsaival segít mindenkinek, aki szeretne elindulni a vegán úton, mely a leginkább etikus és egészséges választás.Pintér Attila, a Budaörsi Állatmenhely macskás és kutyás gondozója, a Szeretem a cicámat blog írója, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet főszervezője.
Témák: 1. Ivartalanítás vagy elajándékozás/vízbe fojtás?
2. A menhelyek/állatvédők azért vannak, hogy befogadjanak minden állatot?
3. Ha rossz a kutya vagy a macska, szabaduljunk meg tőle, vagy van más megoldás?
4. Hogyan lehetsz felelős állattartó?

Szeretnél vegánra váltani, de nem tudod elképzelni az életed tejtermék vagy tojás nélkül? Nem is kell! Mindent könnyen lehet növényi alternatívákkal helyettesíteni. Ha otthon készíted el, nem is drága! Gyere és gyűjts be tippeket!

A vegán életmódban mire ügyeljünk, hogy környezettudatosak is legyünk?

„Zabezsinszkij Anna vagyok, 3 éve vegán és 2 éve állat- és emberjogi aktivista, szószóló és mentor. Építészként végeztem Dániában, jelenleg Entrepreteur-ként dolgozom vegán és természetvédelmi lelkületű projekteken és saját cégeimen. A vegán „csajos”, anyukás témákat fontosnak tartom, hisz a fogamzásgátlástól a zsírkrétáig sok minden beletartozik. Egy jó alap arra, hogy a veganizmus teljességről, ne csak az étkezési oldaláról beszéljünk.”

„Gyógyító étrenddel, sporttáplálkozással kapcsolatos kérdésekkel vár mindenkit, akár etikai, akár egészségügyi okokból választotta a csodálatos vegan utat.” „Szalai Barbara vagyok, egy 15 hónapos kislány édesanyja. Koràbban televíziós műsorkészítéssel foglalkoztam, jelenleg dúlai és szoptatási tanácsadói tanulmányokat folytatok.” „Froemel Nina vagyok, egy 12 hónapos kisfiú anyukája. Mind az életünk, mind a „gyermeknevelés” kapcsán igyekszem megkérdőjelezni a hiedelmeimet, a szokásokat, így tudatosan és szeretettel építeni a családunkat.” Amikor vegánra váltunk, óhatatlanul szembehelyezkedünk a világban ma még domináns értékrenddel. Ennek sok emberi kapcsolatunk kárát láthatja és maga a vegán mozgalom is lassabban halad, ha háborúzunk, erőszakoskodunk másokkal. Beszélgessünk ezekről a kérdésekről, hátha tudunk egymásnak segíteni! Vegánra váltottál, de még ennél is többet szeretnél tenni?
Nem tudod, merre-hogyan?
Segítünk!