Film a jövőből

Ez Simon Amstell “Carnage: Swallowing thePast” című fiktív dokumentumfilmjének előzetese.

Amstell filmjében bemutatja Nagy-Britannia vegánná válásának mérföldköveit, 1944-től egészen 2067-ig. Ezt sajátos humorral és éleslátással teszi, így vegánoknak és nem vegánoknak egyaránt érdemes megnézniük.
Max Benwell újságíró így összegezte a filmet:
„Nem vagyok vegán, de miután megnéztem a Carnage-t, egyre biztosabb vagyok benne, hogy annak kéne lennem. Teljességgel fenntarthatatlan és kegyetlen szokás a hús- és tejfogyasztás – az embereknek ezt be kell látniuk. Egyelőre sokan idegennek érzik a vegán mozgalmat. A film azért hatásos, mert vicces és szórakoztató, de emellett megmutatja, hogyan változtatható meg a társadalom gondolkodásmódja. Nem arról szól, hogy bárkit meg kell szégyeníteni, vagy épp statisztikai adatokkal kell bombázni. Ehelyett egy egyszerű kérdést vet fel: hogyan tekintünk majd vissza ötven év múlva az állatokkal való jelenlegi bánásmódunkra?”

Itt le tudod tölteni vagy megnézni a filmet, magyar felirattal itt.
Azt mondják, utólag könnyű okosnak lenni – a Carnage ajándéka számunkra egy ilyen utólagos bölcsesség 2067-ből. A fejlődés jelenlegi irányvonala alapján ez nem állhat messze a majdani valóságunktól.