Idén nyáron megnyílik a világ első vegán autós gyorsétterme!

A kanadai Globally Local gyorsétterem idén megnyitja második üzletét. A tulajdonos így nyilatkozott: „Örömmel jelentjük be a hírt, hogy megnyitjuk újabb éttermünket, mely 120 vendég fogadására lesz alkalmas, rengeteg ingyenes parkolóhellyel, extra gyors kiszolgálással, könnyű autóbuszos megközelítéssel! A terveink megvalósulása gyökeresen és örökre megújítja a gyorsétteremláncok hálózatát. A forradalmi változás 2017. júniusában kezdődik! Ha eddig még nem ismerted ételeinket, gyere és próbáld ki a belvárosi üzletünk kínálatát!”

A bőséges menüválaszték egytől egyig vegán, vagyis növényi alapanyagokból készül majd. A megszólalásig hasonlítanak a jól ismert, hagyományos hamburgerekre, a reggelizőknek készülő szendvicsekre, tortillákra. A legkisebbeket gyermekmenüvel várják: grillezett növényi sajtos szendviccsel, mely a mókás Grill Gary nevet viseli.

A tulajdonos, James McInnes a VegNews magazinnak nyilatkozva elárulta, hogy az új étterem egy korábbi, népszerű, ám időközben megszűnt vendéglátóhely területén nyílik. Az ízletes és erőszakmentes ételek kitűnően bizonyítják a húsevők számára, hogy tisztán növényi étrenddel is ugyanolyan íz-élményhez jutnak, ráadásul a menü így nem kerül állatok életébe. Ezt már az első éttermük is bizonyította, egy vendég így véleményezte őket:

„Bár húsevő vagyok, nem szoktam vitába keveredni a vegánokkal. Azt mondtam magamban, addig nem változtatok az étkezési szokásaimon, amíg az imádott gyorskajáimnak nem lesz olyan növényi változata, ami ugyanolyan finom! De a Globally Local ezt az utolsó érvemet is átírta. Ma beugrottam hozzájuk egy burger-menüre. A sült krumpli tökéletes volt, kívül roppanós, belül puha. A hamburgerem illata és íze totálisan hasonlított azokra a húsos verziókra, amikhez eddig hozzászoktam. Szuper volt! Az is nagyon tetszik, hogy az árfekvés megegyezik a többi gyorséttermével. Legfeljebb 1-2 dollár eltérés van, de ez máshol is előfordul. Klassz volt nálatok erőszakmentesen enni, köszönöm nektek!”

Bár egyelőre a Globally Local az első vegán, éjjel-nappal nyitva tartó autós gyorsétterem, jónéhány hasonló, vegán étteremhálózat tervezi a példájuk nyomán, hogy ők is autós megoldással bővülnek a jövőben.