Passzold vissza, tesó!

Régi tervünk vált valóra azzal, hogy csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet „Passzold vissza tesó!” kampányához. A saját gyűjtődobozunkat ezentúl minden kitelepülésünkre magunkkal vihetjük és ebbe bárki bedobhatja a használt mobiltelefonját, gps-ét, tabletét.

Ezeket az eszközöket később szakszerűen szétszerelik és a benne található anyagokat (pl. a koltán ércet) újrahasznosítják, így kevesebb terhet róva a kongói emberszabásúak élőhelyére, ahol a bányászat folyik.

A gyűjtődoboz átadás-átvételére mérsékelten ünnepélyes keretek között a Jane Goodall Intézet budapesti kampányirodájában került sor, ahol Kádár András, az Intézet főtitkára fogadta Váry Krisztinát, a Vegán Állatvédelem Egyesület elnökét, majd adta át a saját, adománnyal „kiváltott” dobozunkat némi kísérő segédanyaggal együtt, mint a dobozra ragasztható matricák, és a kitelepülések során használható poszterek.

Első alkalommal a 2021. május 16-i Vegan Sunday Market-en helyezzük ki a gyűjtődobozt, majd ezt követően minden piknikre és eseményünkre is elvisszük. Kérünk benneteket, hogy nézzétek át otthon a fiókokat, szekrényeket, rejtett zugokat, és a nem használt készülékeket (az adatok törlése után) hozzátok el, hogy ezzel is segítsük csökkenteni a csimpánzok, gorillák és más vadállatok otthonának rombolását!

Eseményeinkről a Facebook oldalunk követésével vagy a Vegán Piknik elnevezésű Facebook csoporthoz történő csatlakozással értesülhettek, emellett itt a honlapunkon is megtalálhatók lesznek az időpontok a főoldalon található kalendáriumban.

Bővebb információ a kampányról, a koltán bányászatról és annak hatásáról az állatokra és az emberekre nézve:

https://www.janegoodall.hu/…/passzold-vissza-teso-mobil…